Подводни сватби и рождени дни предлагат в Слънчев бряг

Туризъм

04-08-2013, 12:42

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Атракцията е неповторим, нетрадиционен и запомнящ се момент

Сватба под водата е най-новият хит сред младите на Южния плаж в Слънчев бряг. Услугата не е никак скъпа и за 200 лева осигурява кратък курс за подводно гмуркане за младоженците, пълна водолазна екипировка, придружаващи ги водолазен инструктор и асистент.

Всъщност церемонията няма статут на официален брак. Преди нея или след нея младоженците са сключили или сключват граждански брак, а подводната сватба е атракция, която е неповторим, нетрадиционен и запомнящ се момент.

Специалисти на водолазния център вече два пъти са организирали предложения за брак на два метра под водата. Годеникът поставя на любимата пръстен, влюбените се целуват, прегръщат, отваря се шампанско. Водолаз от нашата школа, асистира през цялото време, каза инструкторът на водолазното училище Ивайло Еремиев, под чието пряко наблюдение се организират и провеждат церемониите.

Специалисти на центъра предварително проучват възможностите и подходящите места за провеждането на подобни церемонии. Цените за подобна сватба зависят от броя на хората, които ще участват в потапянето. Ако освен младоженците има и други смели техни гости се заплаща допълнително. Цената зависи от това дали хората са обучени да се гмуркат или трябва предварително да проведат курс.

Във водолазния център има постъпила заявка за подводен рожден ден през август. Отсега се знае, че гостите ще са около 30, но едва половината се от тях са се престрашили да вдигнат наздравица с рожденика под водата. Останалата част от компанията ще подготви партито на брега.

Под вода влиза и фотограф, който запечатва най-веселите моменти от партито. Екипировката, чието тегло е в порядъка на 20 килограма, включва защитно облекло, маска, водолазен регулатор, баластна жилетка, водолазна бутилка с въздух, водолазни боти, плавници, баластен костюм, водолазен компютър, шнорхел.

Ако вече сте преминали курс за водолази и решите да ползвате само екипировка, наемът е 30 лева.