Връзките от разстояние - плюсове и минуси

Пловдив Лайф

04-08-2013, 15:40

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Далеч от очите, далеч от сърцето. Или щастлив край

Влюбени сте и всичко е прекрасно... Освен че обектът на чувствата ви живее в друг град, а понякога дори в друга държава. Какви са плюсовете и минусите на тези отношения и може ли любовта да оцелее въпреки временните раздели.

Разстоянието като предимство

Разстоянието поддържа пламъка на чувствата по-дълго време. С нетърпение чакате разговор с любимия или срещата с него. А когато сте заедно, емоциите, които изпитвате, са по-силни. Знаете, че моментите са краткотрайни, и не се обременявате един-друг с ежедневни проблеми.

Приемате всяка среща като възможност да се опознаете по-добре, а теми за разговор никога не липсват. Скуката и отегчението са ви непознати. Приемате партньора дори с някои дребни недостатъци и дразнещи навици.

Тъй като миговете, които прекарвате заедно, са кратки, не намирате почти никога за какво да се скарате. Предпочитате да ги изживеете възможно най-приятно, вместо да се обременявате с разправии. Така фактът, че е оставил дрехите си разхвърляни или пастата за зъби -отворена, не ви пречи. Това би било повод за кавги, ако съжителствахте непрекъснато заедно. При една връзка от разстояние лошото настроение рядко присъства в отношенията.

Фактът, че любимият живее надалеч, ви позволява да се възползвате пълноценно от времето си и да бъдете обвързани и свободни едновременно. Не ви се налага да обяснявате защо сте закъснели или да подреждате непрекъснато програмата си според неговите ангажименти.

Разстоянието като недостатък

Разстоянието понякога пречи да видите човека до вас такъв, какъвто е в действителност. Когато се виждате рядко, не можете да опознаете действително любимия и е възможно да си изградите невярна представа за него. Така рискувате да се разочаровате по-силно в последствие.

С времето разстоянието носи повече недостатъци, отколкото предимства - партньорът ви невинаги е до нас, когато имате нужда от него. В тежък момент или просто в лошо настроение една прегръдка винаги е по-успокояваща, отколкото разговор по телефона или Skype.

Животът на полуобвързан-полусвободен в дългосрочно измерение пречи да възприемете напълно реално връзката си и понякога ви служи за оправдание да вземете личния си живот в ръце. Така рискувате да останем сами или да се приспособите по-трудно  при евентуална нова връзка.

Как да скъсите разстоянието?

Като бъдете винаги внимателни към знаците и посланията, които любимият ви изпраща. Така много по-бързо бихте усетили появата на отегчение, изхабяването на чувствата или когато партньорът ви се нуждае от вашата подкрепа и присъствие.

Най-добрият момент да разберете дали наистина любовта ви е толкова силна, колкото в началото, е да анализирате отношенията си няколко часа след срещата. Еуфорията вече е отминала и ще можете да отчетете реално какво изпитвате.

 

Източник rozali.com