С природа и кулинарни специалитети очароваме чуждите туристи

Животът

05-08-2013, 08:05

Снимка:

Facebook, Обожавам Родопите

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Англичани, руснаци и гърци атакуват Родопите това лято

Чужденците, които през летния сезон посещават района на горното поречие на река Арда предпочитат да правят дълги преходи в планината, вместо да посещават ситуирани обекти като музеи и паметници на културата. Това разказа Валентина Чолакова, мл.експерт в Туристически информационен център-Смолян.

Те са впечатлени от нашата природа и богата флора и фауна. След разходките из гората, като втори, но не по значение, е интересът към местните кулинарни специалитети. Част от чужденците минават и през информационните центрове за основна информация, като прави впечатление, че са добри планинари, знаят как да се подготвят за еко-преходи.

Най-често се интересуват от това, дали маркировката на туристическите маршрути е надеждна и добре поддържана, а и къде са най-дългите преходи и интересни места. Съществен интерес чуждестранните посетители проявяват към историята на селата, традициите, фолклора и местните легенди.

Всички туристи, независимо българи или чужденци, идват в Родопите с пълното уважение към планината и нейната природа. Доказателство за това е фактът, че досега няма регистрирани инциденти с туристи, посочи Чолакова. През този сезон чуждестранните туристи в Родопите са основно англичани, руснаци, гърци.

 

Източник rodopchani.bg