"Търговци" на плодове обират туристи по морето

Новините

05-08-2013, 10:15

Снимка:

Dobrichutre.bg

Автор:

Dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Полицията ще започне кампания срещу мнимите търговци с плакати и брошури

Измамниците по морските ни плажове измислят всякакви идеи, с които да излъжат български и чужди туристи. Последният хит е на съмнителни търговци, които предлагат кошници с плодове и зеленчуци, предимно на чуждестранни летовници, пише  cross.bg.

При желание на туриста-жертва да си закупи определен плод, "търговецът" внезапно симулира сблъсък с купувача и изпуска кошницата, след което заформя скандал и задължава клиентът да плати щетите. В по-лошият случай джебчиите направо заграбват парите от ръцете на хората.

В началото на летния сезон тази схема се прилагаше с черешите, когато менте продавачите предлагаха на чужденеца да ги опита и после му обираха парите. Сега "методът" е претърпял развитие, обясниха от полицията.

Заради измамата от полицията се канят да започнат кампания срещу мнимите търговци с плакати и брошури, които да предупреждават летовниците.

Другият модерен трик при кражбите е т. нар. шише. Обикновено по тъмно крадците изскачат от храстите, въоръжени с назъбена счупена бутилка и обират летовниците. През юли израелски турист даже бе ранен от четирима крадци с такава бутилка.