Левски се измъчи, но отлепи от дъното в Гоце Делчев

Спорт

05-08-2013, 07:44

Снимка:

Официален сайт на Левски

Автор:

Sportline.bg

Всичко от Автора

"Сините" биха Пирин с 2:0 и изпуснаха още три пъти по толкова положения

Левски се измъчи в Гоце Делчев, но най-накрая отлепи от дъното. "Сините" спечелиха първи три точки в шампионата, след като биха с 2:0 Пирин и направиха още три пъти по толкова непростими пропуски пред вратата на Абди Абдиков. Така Левски вече не е на последно място във временното класиране, а играта на отбора в Гоце Делчев показа, че за този отбор има надежда.

 

Резултата откри Цветан Генков в 36-ата минута след перфектно центриране на Гари Родригес. Холандецът сам вкара второто попадение в 54-ата минута от дузпа. "Сините" са подкрепяни на стадиона в Гоце Делчев от агитката, която спря бойкота и обяви, че ще подкрепя тима отново. Пирин и Левски се вкопчиха в битка още от първия съдийски сигнал, без никакво разузнаване. "Сините" започнаха с опит за натиск мача, но в първите минути не успяха да създадат опасно положение пред вратата на Абди Абдиков. След 5-ата минута обаче домакините направиха поредица от остри контраатаки, които можеше да струват скъпо на гостите. Първо Витанов опита далечен шут, но Пламен Илиев спаси. След това Везалов върна една спорна топка към Пламен Илиев, но "синият" вратар успя да изпревари нападателя на Пирин и предотврати опасността. След това последваха силни минути на левскарите. Гари Родригес проби остро и шутира, но Абди Абдиков се хвърли и успя да запази вратата си суха.

 

В 13-ата минута Нуно Пинто центрира много добре отляво, Абдиков се размина с топката, но Цецо Генков беше далеч и не успя да засече на празна врата. А 2 по-късно централният нападател на Левски имаше отлична възможност да открие резултата. Той беше изведен от Бру сам срещу вратаря на Пирин. Абдиков обаче в последния момент с върха на пръстите отклони топката от крака на Цецо Генков. Все пак, левскарят успя да я догони, върна на Гари Родригес, но холандецът вместо да опъне мрежата, я прати над напречната греда.

 

В 30-ата минута Кевин Бру направи шокиращ пропуск. Владимир Гаджев центрира от корнер, Абди Абдиков не прецени излизането си, увисна под топката, която стигна до оставения съвсем сам на границата на вратарското поле Кевин Бру. Французинът обаче вместо да скъса мрежата, изкара топката в аут над напречната греда. Левски стои доста по-прилично на терена в сравнение с предишните два мача, в които не взе нито една точка. След 20-ата минута "сините" успяха да пренесат играта в половината на домакините, но битката пред наказателното поле беше много здрава. Домакините успяваха да се бранят добре, а малкото ситуации, които левскарите успяваха да сътворят пред Абдиков, не можеха да ги реализират в завършващата фаза. 

 

В 35-ата минута Пирин опита бърза контраатака, при която обаче Везалов игра хладнокръвно и не позволи на Витанов да го финтира и да остане сам срещу Пламен Илиев. В ответната атака Гари Родригес проби мощно по лявото крило, излъга защитник на домакините и с перфектно центриране качи топката на главата на оставения непокрит във вратарското поле Цветан Генков. Напазателят на "сините" само насочи топката и я прати безпощадно в мрежата на Абди Абдиков за 1:0 в полза на Левски.

 

Футболистите на Пирин (ГД) пропиляха най-чистото си положение за гол във вратата на "сините" в 41-ата минута. Тогава Марчев се измъкна хитро от тромавия Везалов по лявото крило. Нахлу към наказателното поле, стигна почти до аутлинията и успя да върне отлично около точката за изпълнение на дузпа на оставения непокрит Марио Близнаков. Той обаче се спъна в топката, след това я овладя, нагласия на удобния си ляв крак и шутира слабо. Въпреки това опасността беше огромна, тъй като Пламен Илиев изобщо не реагира на вратата и само късметът, че топката мина на сантиметри покрай лявата странична греда го спаси от изравнително попадение.

 

Левски започна мощно през второто полувреме и зареди атака след атака към вратата на Абди Абдиков. В 51-ата минута Гари Родригес шутира остро, но стражът на Пирин се хвърли и изби топката. В следващата Кевин Бру центрира добре, но Абдиков боксира във вратарското поле. В 53-ата пък Родригес беше изведен отлично сам срещу вратаря на Пирин. Абдиков се хвърли в краката му, спъна го и съдията Иван Кирилов посочи точката за изпълнение на дузпа. Самият Гари Родригес изпълни и отбеляза за 2:0 в полза на Левски. В 63-ата минута Любомир Витанов изпрати истинска бомба от далечно разстояние към Пламен Илиев. Вратаря на Левски обаче се хвърли и успя да избие плътния шут, който влизаше в мрежата му. 

 

В 65-ата минута Абди Абдиков спаси сигурен трети гол във вратата си. Пропускът за "сините" пък направи Стефан Велев. Той беше изведен от Гари Родригес сам срещу Абдиков, но вместо незабавно да стреля, той се замота и ритна в тялото на вратаря. Топката се отби и отново попадна у Велев. Този път футболистът на Левски опита да пусне покрай Абдиков, но стражът на Пирин с ръка изби в корнер.

 

В 76-ата минута Гари Родригес направи нов непростим пропуск пред вратата на Пирин. Той получи отличен пас от Цветан Генков, който с глава му свали топката на крака. Холандецът само трябваше да я насочи във вратата на Абдиков. Родригес обаче не уцели и топката мина на сантиметри от далечната странична греда. В 78-ата минута талантът Антонио Вутов, който се появи на терена 6 по-рано на мястото на Владимир Гаджев, намери Цветан Генков с отличен пас. Нападателят с глава опита да насочи топката към мрежата, но Абдиков успя да реагира и изчисти. В ответната атака при изпълнение на фаул, Близнаков качи топката на главата на Алба. Резервата обаче не успя да насочи топката в рамките на вратата на Пламен Илиев и я прати в аут.

 

СТАТИСТИКА: 
Мач от трети кръг в "А" група
ПИРИН (ГД) - ЛЕВСКИ 0:2

0:1 Цветан Генков 36

0:2 Гари Родригес 54-дузпа

ПИРИН (ГД): Абдиков, Лапантов (46-Борислав Хазуров), Гуцев, Николов, Фиданин, Пиргов, Витанов, Марчев, Лазаров (69-Албин Одза-Алба), Панайотов (85-Мартин Газиев), Близнаков Резерви: 33. Янев, 7. Алба, 9. Хазуров, 19. Газиев, 20. Коцев, 22. Киров, 88. Петров Треньор: Тенчо Тенев
ЛЕВСКИ: Илиев, Ангелов, Пинто, Везалов, Старокин (59-Дъстли Мюлдер), Димов, Бру (87-Кристовао Рамос), Велев, Гаджев (73-Антонио Вутов), Родригес, Генков Резерви: 89. Иванов, 2. Мулдер, 7. Лопес, 9. Силва, 10. Вутов, 16. Рамос, 22. Йорданов Треньор: Славиша Йоканович
Жълти картони: Абди Абдиков (Пирин ГД)    
Червени картони:      
Съдии: Иван Кирилов; Диян Вълков, Милен Станев; Владимир Вълков, Драган Стойков Четвърти съдия: Тони Пандарски
Градски стадион, Гоце Делчев

 

ПОВЕЧЕ СПОРТНИ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ ТУК.