"Информационно обслужване" е на загуба 2,5 млн. лева, съобщи Папазов

Министърът на транспорта отрече наличието на политически интереси при смяната на ръководството

"Информационно обслужване" се забави с публикуването на годишният си отчет за миналата година. От него обаче е видно, че дружеството е на загуба в размер на 2,5 млн. лева, което не се е случвало досега в историята на компанията", заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов по БНР.

 

Папазов добави още, че предишното ръководство не е показало воля да промени основната ситуация в дружеството, като посочи за приме всички реформи, които могат да се обосноват само със съкращаване на персонал. Което, от своя страна, не води до подобряване на производителността или до ръст на приходите. "Реформите са механични и няма никакъв устойчив резултат. В същото време обаче има сериозен недостиг на квалифицирани кадри по текущи проекти", заяви министърът.

 

По отношение на новото ръководство Папазов коментира: "Аз разчитам и залагам на хората с ръководен и експертен потенциал, които да ги наследят. За председател на Съвета на директорите е избран Георги Добров, който е заместник-ресорен министър и като такъв е с дългогодишен опит на ръководни позиции в цялата администрация на министерството. Изпълнителният директор Николай Недялков има доказан опит в ръководенето на проекти. Г-н Мехмедов идва също от ИТ средите. Александър Петров е дългогодишен член на ЦИК. Красимира Стоянова е главният юрист на министерството и единствена от старите членове."

 

Във връзка с обвиненията, че смяната е политическа и цели някаква манипулация на предстоящите избори, министърът отговори категорично, че това е последното нещо, което търси лично, като припомни за значимостта на дружеството по отношение на пъддържането на регистрите на съдиищата. Папазов приканва към разчупване на схемата, по която се работи в "Информационно обслужване" – главно да се търсят държавни финансирания с поръчки на държавни ведомства.

 

Припомняме, че съставът на Съвета на директорите на институцията бе променен на 22 юли след общо събрание на акционерите и по искане на принципала на дружеството - Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.