Кръгово кръстовище облекчава трафика по Трапезица

Мисия Бургас

06-08-2013, 06:30

Снимка:

Burgasutre, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Ремонтът започва след края на лятото

Кръгово кръстовище ще облекчи трафика по натоварения пл. "Трапезица”, който в момента е една от най-невралгичните точки в Бургас, съобщи зам.-кметът по строителство Костадин Марков.

Средства за изграждането са предвидени в капиталовата програма на община Бургас за тази година и са в размер на 700 000 лева, като в тази сума не са включени пасарелките за пешеходци. Проблемът там обаче не би могъл да се реши изцяло без изграждането на пътен възел "Запад", който ще облекчи кръстовището, обясни зам.-кметът пред радио "Фокус".

"Само вътрешноградския трафик с едно кръгово движение ще бъде поет спокойно", допълни Марков. Ремонтът на кръстовището започва след края на летния сезон. 
По думите на Марков с пускането на магистрала "Тракия" са си отдъхнали пътуващите към Бургас. Докато за жителите на града не е така, защото обемът на колите, които се стоварват при една изцяло завършена магистрала е много голям.

"Трябваше да има много по-рано готовност да се изпълни пътен възел "Запад", защото сега технологичното време за строеж е две години и общо взето ако не облекчим много с кръговото на "Трапезица" още две години ще е тежко преминаването през Бургас", каза още Марков.