Две акули заминават за Mини световното в Испания

Спорт

06-08-2013, 09:53

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Според шефа на направление детско - юношески футбол в БФС Пламен Михов, първенството е изключително сериозно изпитание за младите футболисти

Българските национали до 19 години заминават в края на седмицата  за "Алкудия Къп" - неофициалното Мини световно първенство, което започва в испанския град Валенсия на 11-ти август.

Нашият състав попадна в група Б на турнира заедно с тимовете на Аржентина, Япония, Беларус и Канада. В другия поток са Испания, Мексико, Саудитска Арабия, Катар и Австралия. За полуфиналите се класират първите два отбора във всяка група.

Любопитното в регламента е, че в груповата фаза, както и на полуфиналите и в малкия финал, полувремената са по 35 минути. Финалът пък е в две полувремена по 40 минути.

Нашият състав ще се събере на лагер в София на 8 август, а два дни по-късно заминава за Валенсия. Старши-треньорът Александър Димитров е предвидил да заведе 20 футболисти в Испания. Сред повиканите футболисти са и двама играчи на Черноморец – това са Станислав Дрянов и Милчо Ангелов, които вече са част от мъжката формация на бургаския тим.

Според шефа на направление детско - юношески футбол в БФС Пламен Михов, първенството е изключително сериозно изпитание за младите футболисти. В Испания ще бъдат събрани 20 от най-силните отбори от цял свят и по този начин нашите ще могат да сверят часовниците си за това къде се намират в подготовката си.

Част от двубоите на Мини световното в Испания ще бъдат предавани по сателитния канал Евроспорт 2, като по този начин мачовете на бъдещите футболни звезди ще могат да се гледат на всички континенти.

Ето и програмата на мачовете на България (U19):
13 август, 23:45 часа: Беларус - България
15 август, 22:00 часа: България - Канада
16 август, 22:00 часа: Аржентина - България
18 август, 23:45 часа: България - Япония

Очаквайте информация за представянето на нашите и интересни моменти от престоя в Испания в Burgasutre.