Мастер и Несебър с амбиции за Б група

Спорт

06-08-2013, 10:08

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Buragsutre

Всичко от Автора

И двата тима притежават отлични бази и са стабилни финансово

Седмица след началото на първенството в Б група, Изпълкомът на БФС ще трябва да реши как да попълни съставът на втория ешелон, след като 4 тима се отказаха от участие. Това ще стане ясно днес или утре. С най-големи шансове за служебна промоция са няколко отбора, които разполагат с капацитет и възможности да играят на по-високото ниво в българското първенство.

Наред със спряганите за това Дунав Русе и Хасково, които останаха на вторите места в групата, с реални шансове за професионалния футбол са отборите на Мастер и Несебър. И двата тима притежават отлични бази и са стабилни финансово. Още един представител на региона е с шансове да отговори на изискванията, но след година. Това е отборът на Созопол, който изгражда супермодерен стадион, който ще отговаря не само на изискванията за мачове от А група, но и такива от международни срещи на национално и клубно ниво.

Междувременно в подготовка за предстоящия старт в първенството тимовете изиграха контроли помежду си. При равенство  3:3 завърши мачът между "Мастер" и "Несебър". Тимът на "Созопол" пък се наложи над "Св. Никола" с 5:2.

Първенството на В групите започва тази събота.Ако промените с участието на нашите отбори не се случат, "Мастер" ше е домакини на "Димитровград" в събота от 18 часа, а "Несебър" ще гостува на "Евроколеж" /Пловдив/.

На 11 август - неделя, "Созопол" приема "Розова долина" /Казанлък/. Двубоят на обновения градски стадион ще се играе от 19.00 часа на осветление.