"Кармен от Факултето" на Нешка Робева в Бургас

Бургас Лайф

06-08-2013, 12:39

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Спектакълът на Нешка пак в Бургас по покана на "Петлите"

Танцовият спектакъл ще се играе в Летния театър, на 14 август, от 21 часа

Ансамбълът на легендарната Нешка Робева – "Нешънъл арт"  ще омаят бургазлии със своя оригинален спектакъл "Кармен от Факултето". Фолклорният концерт, разказващ за една невъзможна, но страстна любов, се радва на огромен интерес в страната и чужбина.

Следвайки сюжета на "Кармен", като използват разнообразна музика от класиката на Бизе до испанското фламенко, български и цигански фолклор, авторите на спектакъла представят в пародиен вид сложните взаимоотношения между различните герои от едноименното произведение на Проспер Мериме.

От зората на демокрацията пред известния столичен квартал – "Факултето" функционира единствената по рода си кръчма на Лилас Пастия, където отбрана мъжка публика се събира, за да се наслади на програмата от цигански и български танци, изпълнявани от прекрасните танцьорки на Кармен  и Кремена.

Съперничеството между двете, което в началото се проявява само в танците, постепенно се изостря и прераства в бой. Злата съдбата е в непрекъсната борба с двете млади жени, опитвайки се да направлява живота им.
Любов, гордост, ревност и омраза, Дон Хосе, командир на женски полицейски отряд, контрабандисти и тореадори, танцьори и танцьорки, годеници, влюбени и разлюбени са в непрекъсната надпревара да разсмеят публиката с абсурдното си поведение. И една неочаквана развръзка…

Режисура и хореография са дело на Нешка Робева, която освен ръководител на ансамбъла е сценарист, режисьор, хореограф и продуцент на спектаклите "Два свята", "Орисия", "Готови ли сте?", "Триптих", "Арамии" и "Бежанци". Музиката е на Бизе, Шчедрин, група "Трансформейшън", "Жоро Матев бенд", група "Дел Падре" и други. Либрето по "Кармен" на Проспер Мериме.

Спектакълът се поставя на сцена за първи път на емблематичната дата 12.12.2012 г.  в София. Денят е специален както за танцуващите момичета и момчета, така и за Нешка Робева, тъй като тогава ансамбъл "Нешънъл арт" отбелязва своя дванайсети рожден ден. Събитието е в подкрепа на кандидатурата на Бургас за Културна столица на Европа през 2019 г.

Танцовият спектакъл ще се играе в Летния театър, на 14 август, от 21 часа. Билети в мрежата на Ивентим и билетния център на Летния театър на цена от 10, 12 или 15 лв.