Информационен кът помага на пострадали в катастрофи в МБАЛ-Бургас

Животът

06-08-2013, 13:30

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Инициативата е на сдружение "SOS-ПТП"

Информационен кът ще помага на пострадалите в катастрофи във фоайето пред Шокова зала на "Хирургически корпус" в бургаската болница. Това е част от кампания, която цели пострадали да могат на място да получават съдействие и съвет, както и безплатни консултации за правата си от сътрудници на сдружение "SOS-ПТП".

"Оказването на съдействие за получаване на парично обезщетение от застрахователната компания на пострадали при катастрофи или на близки на починало лице е от изключително значение с оглед възможността на пострадалите да получат качествена медицинска помощ и възможност за провеждане на скъпо струващо лечение и следрехабилитационни процедури", обясниха организаторите.

Те допълниха, че така няма да се губи ценно време при извършване на хирургически и други медицински манипулации и интервенции, както и пострадалите и техните семейства ще имат възможност за получаване на професионална психологическа подкрепа и съдействие.

От сджужението казаха, че на щанда може да се получи помощ за закупуване на скъпо струващо оборудване за трайно увредените лица, както и възможност за връщане към нормален начин на живот с гарантирана финансова обезпеченост.