Обрат! Бабата заподозряна за убийството на двете деца в Гърция

Свят

06-08-2013, 15:00

Снимка:

ОРТ

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Две българчета са убити брутално в Гърция

13-годишният роднина на двете убити деца се отметна от самопризнанията си

13-годишното момче, което според властите в община Илия е основният заподозрян за смъртта на 4-годишния Динко и 7-годишния Иван, е сменил вчера версията си за смъртта на малките си роднини, пише "24 часа".

По време на разпита момчето е променило първоначалната си версия и сега твърди, че не е било на мястото, където се е случило нещастието. Малчуганът, сочен за извършител, е потвърдил пред следователката първоначалната версия, която са споменали и двамата родители на децата - че двете братчета са хвърлени във водата от баба си. Все още не е ясно каква точно е роднинската връзка между двете убити деца и заподозрения.

Той заявил, че първоначално е направил самопризнания, защото е бил под натиск и го е било страх от полицаите. От самото начало на драмата момчето се среща с психолог, който го придружава и на разпитите.

Bulgariautre.bg припомня, че двете българчета са открити мъртви в напоителния канал в района на Стрефи, Гърция, на 1 август. 4-годишният Динко и 7-годишният Иван са излезли в около 15 часа вчера от дома си, за да отнесат торба с храна до къщата на баба им и дядо им. След като децата не се прибирали с часове и не вдигали телефоните си, родителите подали сигнал в полицията, която незабавно предприела издирване. В сряда късно следобяд в близост до напоителния канал била открита торбата с продуктите. Малко по-късно са открити и телата им.