Глобиха Стъкларския завод за вредни газове

Мисия Пловдив

06-08-2013, 16:15

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

141 проверки за юли извършиха от РИОСВ-Пловдив

Две имуществени санкции на обща стойност 60 000 лв наложи РИОСВ-Пловдив на община "Родопи" през месец юли за неизпълнение на изискване на Закона за управление на отпадъците. Общината не е направила четири поредни отчисления – за периода от  януари до април  за депонираните отпадъци на депото за строителни отпадъци край Първенец.

В резултат на контролната дейност на инспекцията е наложена глоба от 5 000 лв на кмета на община Карлово за това, че е допуснал натрупване на отпадъци на неразрешени места и не е организирал почистването им.

Наказателно постановление за налагане на текуща месечна санкция в размер на 2332,21 лв е издадено през юли на "Дружба Стъкларски заводи" АД, площадка Пловдив за установени превишения на нормите на допустими емисии на вредни вещества в отпадъчните газове. За същото нарушение е наложена еднократна санкция в размер на 51.10 лв на "Българска роза" АД, Карлово.

През юли експертите от РИОСВ-Пловдив са извършили 141 проверки на 132 обекта, 30 от проверките са по сигнали, получени на "Зеления телефон" на инспекцията и по жалби на граждани.