Вдигат последния етаж на модерния спортен корпус на Математическата

Мисия Бургас

07-08-2013, 14:31

Снимка:

BulgariaUtre.bg

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Изграждането на супер спортен комплекс в Математическата започва

Басейнът, който е с полуолимпийски размери вече е напълно изграден

Строителството на модерната сграда на новия спортен корпус на бургаските гимназии ГРЕ "Г. С. Раковски" и ПМГ "Акад. Н. Обрешков" върви с бързи темпове. Предстои издигане на последното трето ниво на постройката, с което сградата ще бъде завършена на груб строеж. И при трите нива се спазва изискването помещенията, в които ще има спортни зали, да бъдат с височина от 8 метра, съобщиха от местната администрация.

Басейнът, който е с полуолимпийски размери вече е напълно изграден. Остава да бъдат доставени и монтирани масивните конструкции, които да покрият най-мащабната спортна зала в новия корпус.

Новият спортен училищен център освен с басейн ще разполага още с фитнес зона, спортна зала за волейбол и баскетбол, зала за борба, гимнастика, спортни танци и други спортове на закрито.

Всички зали ще бъдат оборудвани с най-съвременните спортни съоръжения и с необходимите обслужващи помещения – лекарски кабинети, стаи за треньори, душове, съблекални, санитарни възли и др. На последния етаж ще има помещение, което да изпълнява функциите на галерия за изложение на спечелените купи, медали и грамоти от бургаските ученици и панорамна тераса.

Сградата ще бъде с височина над 20 м., застроена площ от 931 кв. м. и разгъната застроена площ от 4230 кв. м.

Срокът за изпълнение на обекта, който стартира през февруари, е 18 месеца, но от темповете на строителните работи до момента може да се заключи, че ще завърши по-рано. Финансирането е в размер на 3 900 000 лв., осигурени от държавата и общинския бюджет на Бургас.

Новият спортен корпус ще бъде с въведени мерки за енергийна ефективност и достъпна архитектурна среда за хора с увреждания. Към него ще бъде изградена стоманобетонова рампа и ще бъде монтирана електрическа платформа – подемник. На всички основни нива в сградата ще има асансьор и санитарни възли, съобразени с нуждите на хората с увреждания.