Царево с четири нови европроекта

Новините

07-08-2013, 16:28

Снимка:

BulgariaUtre.bg

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Турнето на "Бургас 2019" набира скорост в Царево

Бог Нептун акостира и в Царево

Общинските съветници взеха решение да се кандидатства за пари за цялостен ремонт на пътя до Бродилово

По предложение на кмета на Царево инж. Георги Лапчев, Общинският съвет даде възможност администрацията да кандидатства с проект "Благоустрояване и озеленяване на централна градска част на гр. Царево" по Програма за развитие на селските райони 2007 – 2013. Проектното предложение предвижда цялостната реконструкция и модернизация на площадните пространства и пешеходните зони в центъра на Царево. По този начин морския град ще придобие съвременна европейска визия с изцяло нови решения за пространството.

Общинските съветници взеха решение и за кандидатстване с проект за цялостна реконструкция и рехабилитация на общински път Царево – Бродилово. Проектът отново е по Програма за развитие на селските райони 2007-2013 и включва отсечката от главния път Царево - Ахтопол до с. Бродилово. Дължината на рехабилитираната пътна настилка ще бъде 12 км. и във вид, който да отговаря на съвременните изисквания за пътна инфраструктура - осигуряване на условия за нормална експлоатация, безопасност и комфорт на движението.

На днешната сесия, общинските съветници в Царево, одобриха и искане за получаването на авансово плащане по спечелен проект "Корекционни мероприятия на дере за отвеждане на повърхностни води до ваканционно селище с.Лозенец, Община Царево". Проектът обхваща дере Лозенец, в участъка от съществуващ мост на ул."Георги Кондолов", преминаващо през "Ваканционно селище" с.Лозенец и заустващо се през плажна ивица в Черно море. Ще се извършат корекционни мероприятия, като се укрепят бреговете на дерето и се даде нов профил, през който да преминават високите води. След изтичане на забраната за строителство, през месец октомври ще стартира и работата по проекта.

По Стратегия за развитие на "Местна инициативна рибарска група Приморско – Созопол - Царево", община Царево ще кандидатства с пороект "Ремонт на пристанищен мостик в град Ахтопол". Предвижда се подмяна на настилките, поставяне на нови пейки, парапет, кошчета за боклук и осветителни тела, изграждане на ел. и ВиК инсталации. Проектът е на стойност 300 хил. евро и се финансира на 100% от стратегията.

 Съветниците дадоха "зелена светлина” за кандидатстване и с проект "Подай ръка - подари бъдеще”  - грижа за деца в риск, по програма "Деца и младежи в риск". Той е в партньорство с общините Приморско и Малко Търново и сдружение "Българско сдружение за личностна алтернатива".

Наредба за издаване на карти за паркиране на моторни средства, обслужващи хора с увреждания на територията на община Царево, бе друга важна точка от днешната сесия, която общинските съветници приеха.