Бойко призова за незабавно заседание на парламента

Политика

07-08-2013, 20:01

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Ако ръководството не свика заседание, ГЕРБ ще инициира свикването на извънредното такова

Бойко Борисов призовава ръководството на парламента да свика незабавно извънредно заседание на Народното събрание, на което да бъде обсъдено президентското вето върху актуализацията на бюджета.

"Отлагането на заседанието чак за 30 август е прах в очите на хората. Явно плажуването и ваканцуването са много по-важни за БСП, отколкото бюджетът. Но очевидно и този път управляващите предпочитат да "ваканцуват", вместо да се занимават с важните за държавата и гражданите въпроси", заяви експремиерът.

Ако ръководството не свика заседание, ГЕРБ ще инициира свикването на извънредното заседание като събере 48 депутатски подписа, както е записано в правилника на парламента.

"Недопустимо е да се почива, когато държавата е изправена пред толкова неясноти. За нас ветото на президента е обосновано и очаквано. Многократно повторихме в парламента, че има много неясноти и съмнения по отношение дълга от 1 милиард, който искат да вземат управляващите. Когато харчим парите на българския данъкоплатец, трябва да сме много внимателни. Още по-внимателни трябва да бъдем, когато харчим пари на кредит, защото ще ги плащат следващите поколения", се посочва още в позицията на Борисов.