Отложиха дело на подсъдима, нямала пари за адвокат

Крими

08-08-2013, 10:48

Снимка:

Bulgariautre

Автор:

Dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Съдят я за укрит данък добавена стойност от 2000 г.

 Окръжен съд – Добрич, не даде ход на наказателното дело срещу 49-годишната Софка Ив. В. от Добрич. Подсъдимата се яви в съда без адвокатска защита и поиска да й бъде осигурен служебен защитник, поради липса на средства, съобщават от пресслужбата на съда.
      Срещу нея е повдигнато обвинение за това, че на 14.08.2000 г. в гр. Добрич, е избегнала плащането на данъчни задължения в размер на 91 295,02 лв. Тя е извършила реални сделки - доставка на пшеница, описани в 26 броя фактури в справка декларация, подадена пред данъчното.
            Софка В. обясни пред съда, че е безработна и не е намерила адвокат, който да я защитава за минимално заплащане. Тя настоя делото да бъде отложено и да й се определен служебен защитник.
            Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич, се противопостави на искането й за отлагане на делото, тъй като за престъплението, за което й е повдигнато обвинение, защитата не е задължителна.        
    Окръжен съд – Добрич, разпореди да й бъде определен служебен защитник. Освен това съдът разпореди в призовките на 5-ма редовно призовани, да бъде посочено, че при следващо отсъствие, ще бъдат доведени принудително в съда.