Не прави това след раздяла!

Пловдив Лайф

08-08-2013, 15:54

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

Запазете гордостта си

Раздялата с любимия винаги е тежка. Определено е сред най-негативните емоции, които ни се налга да преживяваме по пътя към истинската любов.

Сън по два часа на нощ, търсене на утеха в бутилката с алкохол, проливане на безкрайни сълзи и сополи, унищожаване на всичкия шоколад в близкия магазин и т.н.

Има хиляди неща, които са класика в поведението на току-що изоставения, наранен човек. Те обаче, не водят доникъде.

Колкото и да сте разтърсен от събитията, опитайте се да запазите вашата гордост и самочувствие, а не да се потапяте в бездната на унизителното и саморазрушително поведение.

Чувствата на тъга, самота и празнина няма да изчезнат с магическа пръчка. Ето защо запомнете някои неща, които при никакви обстоятелства не трябва да правите, докато сте емоционално нестабилни.

1. Не слушай най-добрата си приятелка!

Този съвет може и да ти звучи странно, но е правилен.

Най-добрата ти приятелка иска да те накара да се почувстваш по-добре. Това е една от задачите й и тя се справя добре с нея, което значи, че сигурно не е добра в предлагането на непопулярни мерки, когато сърцето ти е разбито.

Така че когато ти каже „обади му се, щом искаш“, или „сигурна съм, че ще се върне при теб“, всъщност тя ти казва „обичам те и те подкрепям“. Послушай скритото послание. Но ако искаш съвет, по-добре се обади на най-добрия си приятел мъж. Той ще ти каже как всъщност стоят нещата.

2. Не се свързвай с бившия. По никакъв повод!

Разбира се, че си искаш пуловера. И той трябва да ти върне ключовете. Но в опасния период, когато бившият тъкмо е станал бивш, го изтрий от телефона си.

По-късно, когато драмата е поотминала, ще си вземеш нещата. Дори може да остане време да му кажеш онова последно нещо, което още искаш да му кажеш. Добрата новина е, че ако изчакаш подходящото време да говориш с него, може би вече няма да искаш.

3. Не се свързвай и с някой друг бивш!

На всички ни се е случвало.

Пешо ни кара да се чувстваме зле, затова ще се обадим на Жоро, който също ни караше да се чувстваме зле, но това беше отдавна...

Затова е изкушаващо да търсим утеха от някой, който ни познава добре. Но най-добрият вариант след раздяла е да продължим напред. Връщането назад обикновено не свършва добре.

4. Не пипай телефона и компютъра между 22 и 7 ч.!

Има едно приложение, Google Goggles.

Има и друго, което те спира да пускаш смс-и или да се обаждаш в определени часове.

Те трябва да са задължителни за всички, които наскоро са преживели раздяла и особено за тези, които обичат да давят мъката в алкохол (кой не обича!).

Сега повтори бързо пет пъти: „Пращането на смс-и е вредно. Особено след полунощ.“
5. Не си мисли, че фейсбук страницата му ще те зарадва.

И понеже разделите сами по себе си не са достатъчно болезнени, сега трябва да ги изживяваме и във фейсбук.

Запомни следното: Единственото по-лошо от това да не разбереш какво прави той от фейсбука му, е да разбереш какво прави. Трябва да си по-корава от мен, но единственият съвет в случая е: изтрий го от списъка с приятелите си. Бързо!
Не си мисли, че твоята фейсбук страница ще го убеди да се върне при теб
Истинска история: Една приятелка си хвана гадже, за да накара бившия да ревнува. Смени си статуса, смени си снимките, започна да пише любовни постове. Мислеше си, че е много умна. А какво мислеше бившият? - Нищо. Той дори не разбра. Защото беше достатъчно умен да послуша предишния съвет.

6. Не си мисли, че винаги ще се чувстваш толкова зле.

Разделите са гадни. Няма начин да го избегнеш.

Но след време, даже по-скоро, отколкото си мислиш, стават по-малко гадни.

Сериозно, става по-добре. Имай вяра във времето. То е твой приятел и ти го знаеш. Само се дръж, докато го почувстваш.

И каквото и да правиш... Не се омъжвай за първия срещнат в бара!!!