Четири храни за големи гърди

Животът

08-08-2013, 17:42

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Дами, кажете НЕ на силикона

Дами, за да уголемите бюста си, не е нужно да се подлагате на скъпи и опасни операции. Тези хирургични интервенции често водят до сериозни странични ефекти и бъдещи здравословни проблеми. Затова - ако търсите по-естествен подход, опитате с това, което майката природа ни предлага – храната.

Съществуват някои храни и билки, които са известни с ефекта си върху млечните жлези. Те спомагат за естественото и безопасно увеличаване на гърдите благодарение на богатото си съдържание на фитоестрогени. Някои от най-признатите сред тях са:

Соя

Растението, което е най-богато на изофлавони (най-мощния вид фитоестрогени), е соята. Соевите изофлавони действат избирателно, като проявяват регулираща нивата на естрогени функция. Така те или инициират, или инхибират (потискат) синтеза на естрогени в кръвта в зависимост от моментното им количество в организма. Изключителен плюс на соевите изофлавони е, че тяхното действие е напълно аналогично на действието на естрогените в женския организъм и не проявяват странични ефекти (за разлика от синтетичните естрогени например, които се използват в хормонозаместителни терапии). Предвид всичко това изофлавоните на соята не стимулират хиперплазията. В медицината изофлавоните на соята се използват като средство, понижаващо артериалното налягане, укрепващо сърдечно-съдовата и нервната система, потискащо „горещите вълни” в периода на менопауза.

Див ямс

Дивият ямс, или мексикански сладък картоф, е известен като растението на жените. Биологичната му активност се дължи на високото съдържание на диосгенин – фитохормон, контролиращ съотношението прогестерон–естроген при жените. По този начин подпомага поддържането на хормоналния баланс в организма и допринася за елиминирането на симптомите на предменструалния синдром и на менопаузата. Диосгенинът синтезира стероидното съединение DHEA (дехидроепиандростерон - хормон на младостта), което поддържа свежия външен вид, предпазва от излишно напълняване и от стресови състояния.

Дивият ямс е изключително известен със своя стимулиращ ефект върху разширяването на тъканта в женските гърди, което води до тяхното уголемяване и уплътняване по ествествен начин. Други положителни ефекти са повишено настроение, уплътняване на устните (вследствие на влиянието на естрогена) и изчистване на кожата от петна и други дефекти.

Хмел

Доказано е, че екстрактът от цветовете (шишарките) на хмела е богат източник на фитоестрогени и има естрогенен ефект върху организма. Фитоестрогените на хмела подобряват хормоналния баланс при жените и засилват тяхното либидо. Оказват и благоприятно влияние върху кожата на тялото. Екстрактът от хмел притежава активни терморегулиращи свойства. Той се прилага при нервна възбуда, безсъние, полова възбуда, климактерични нервни оплаквания.

Научни изследвания, проведени в университета в Орегон, установяват, че хмелът съдържа високи дози от естествения антиоксидант ксантохумол, който не само забавя стареенето, но и блокира прекомерната активност на хормоните тестостерон и естроген, а по този начин предпазва от развитие на рак на гърдата, яйчниците и дебелото черво.

Aнасон

Звездновидният анасон съдържа фитоестрогени, които спомагат за нормалното развитие и функциониране на яйчниците. Подпомага баланса между жлезите с вътрешна секреция и обмяната в организма. Съдейства за регулирането на менструалния цикъл и допринася за осигуряване на навременна овулация. Облекчава неприятните усещания в климакса. Звездовидният анасон стимулира отделянето на секреции в стомашно-чревния тракт, белите дробове и млечните жлези.

 

Източник vitaslim.eu/nie-jenite.com