Туристи от Албена на обяд в Кранево

Мисия Добрич

09-08-2013, 08:49

Снимка:

Bulgariautre

Автор:

Стандарт

Всичко от Автора

Пробутват кофичка малини за петарка, прибраха маймунките от Сънито

Туристите в Албена, които не хапват на ол инклузив, отскачат до Кранево за обяд. В курортното село ресторантьорите предлагат промоции. Така на обяд събралите тен летовници се подсилват със супа, второ и бира на цена от 6 лв. Пивото там се лее срещу 1,50 лв., а пицата е на цените, на които се предлага и в Албена - 3 лв. парчето. Кебапчето е 80 стотинки и излиза най-евтиният обяд. Хлебче с печената мръвка коства 1,50 до 2,00 лв. в Кранево на туриста. Там може на прилична цена да се хапне и за вечеря - обилна трапеза със салата, ракийка, скара и бира е на цени от 12 до 15 лв. на човек.

Затова ресторантите в Албена също предлагат евтин обяд. Срещу 5 лв. летовниците получават малка бира и парче пица. Ако пък в жегите искате да се охладите с бутилка бира, то 500 мл ще ви коства 3 лв. Вкусен бургер в заведенията до плажа в курорта се предлага на цена от 5 лв. Доста солено излизат плодовете - пластмасова чаша за безалкохолно с ягоди или малини е на цена от 5 лв., а килограмът на гроздето е 10 лв. Кочан печена на жар или варена царевица пък е 3 лв. Най-евтино можете да се разхладите в жегата със сладолед от машина - само срещу левче, а ако предпочитате някоя по-реномирана марка то топката е от 1,50 лв. до 2 лв.

Сянката на плажа варира между 5 и 6 лева. Курортът по традиция е пълен през августовските жеги, пише "Стандарт".
Синоптиците отчетоха вчера два температурни рекорда. Най-горещо бе в Сандански, където живакът достигна до 37,3 градуса. В Ново село са измерени 36,1 и така е паднал рекорд от преди 42 г. В Драгоман пък са отчетени също небивалите 32,4 градуса, които са надминали горещина от 2011 г.

В жегите плъзнаха и екоинспектори. Те прибраха три маймуни от Слънчев бряг, с които летовници се снимат за атракция. Туристи ги извикали по сигнал, че животинките били тормозени в горещините.