МВР няма неразплатени задължения с бизнеса, заяви Йовчев

Неразплатено има единствено невърнато ДДС

Към момента МВР няма неразплатени ангажименти с бизнеса. Неразплатено има единствено невърнато ДДС.

Това заяви пред БНТ  вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев.

Ако ние дължим в момента на бизнеса и не върнем тези сериозни ДДС, това спъва бизнеса и не позволява инвестиционните програми, уточни министърът. "За горива имахме проблем, но той беше решен", добави Йовчев и обясни, че в бюджета има надценена приходна част. "Трябва да има предварителни консултации, преди да се прегласува бюджета. Консултациите трябва да са с браншови организации, социални групи и да се обмисли дали може да има и други решения", смята той.

Йовчев уточни, че остава една сума, дупка в бюджета на МВР, която се надява да се запълни с вътрешни реформи и преструктуриране.

Във връзка с това как ще се отрази президентското вето върху актуализацията на бюджета за 2013 година, вътрешният министър даде пример с ваучерите за храна за служителите на вътрешното ведомство.

"Има наредба, която е приета и обнародвана през 2012 година, но такива средства не са предвидени в бюджета за 2013 година. За въпросните ваучери за храна са заложени 16 млн. лева, но не са предвидени в бюджета", уточни министърът. Йовчев увери, че независимо от резултата от дебата за бюджета, ще се направи всичко необходимо за намирането на тези средства и ще се изпълнят поетите обещания към служителите на вътрешното министерство.