Извънредни автобуси за фестивала „Богородична стъпка 2013”

Стара Загора Лайф

09-08-2013, 11:49

Снимка:

Община Стара Загора

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

Две сцени, два дни веселие и над 4000 участници обещават организаторите на фестивала

Десет полицаи от Второ РУП - Стара Загора и служители на КАТ- Пътна полиция ще охраняват на 10 и 11 август провеждането на Осмия национален тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка 2013”, който ще се проведе на Старозагорските минерални бани. За пръв път тази година той се провежда в в два дни. Очаква се от цялата страна край Стара Загора да пристигнат над 4 000 певци, инструменталисти, фолклористи, танцьори, майстори- занаятчии и гости.
Официалното откриване е утре от 11.00 часа на първа сцена, а от 18.30 ч. там започва Празничен концерт по повод 110 години от Илинденско-преображенското въстание.
Двете сцени с размери по 80 кв.м. са разположени сред зеленината на парка, пред минералната баня в курорта. В района на езерото, в естествени условия, е изграден автентичен селски двор, който ще представя традиционния живот и различни обичаи в българското село. Оформени са пешеходни зони за улицата на занаятите и в посока към пощата, където ще бъдат разположени търговците. Всички съпътстващи атракциони и кътове за напитки и храна са разположени в централната част на курортното селище. С цел осигуряване безопасността на гражданите, автобусите на градския транспорт ще се движат само по пътя през хотелската част на баните. Те ще се движат с удължено работно време, като последният автобус ще тръгне от центъра на минералните бани към град Стара Загора в 22.00 ч. в събота, 10 август.
Организаторите са подготвили още Детски пленер „Майсторете, ръчички, за радост на всички“, „Костюмът от нас – фотото от вас“ – кът снимка за спомен, демонстрация и разучаване на фолклорни танци и други.
Основен организатор на събитието е Община Стара Загора.