Усилено ремонтират училището и читалището в Банево

В началото на това лято община Бургас откри новата и модерна детска градина

Усилени ремонтни работи текат по цялостно саниране на училище "Иван Вазов" в квартал Банево. То е част от ремонта и мерките за енергийна ефективност, които ще бъдат въведени в него до началото на новата учебна година. Освен в училището, строителни дейности се извършват и в местното читалище "Христо Ботев – 1928", казаха от община Бургас

Банево е един от най-бързо развиващите се бургаски квартали, чието население в последните години трайно нараства. В началото на това лято община Бургас откри новата и модерна детска градина, тъй като старата се помещаваше в три работнически общежития, строени през 60-те години на миналия век. Идеята на общинска администрация е да им направи основен ремонт и да ги превърне в пенсионерски клуб.

Напредва изпълнението и на проекта за прокарване на новата канализационна и водопроводна мрежа на кварталите Банево, Ветрен и Минерални бани. Тези инфраструктурни подобрения, заедно с извършвания в момента ремонт на училището и читалището, ще придадат на Банево истински европейски вид.