Следобеден бунт пред Министерския съвет

Заради срещата на премиера с протестиращите

15 души протестират пред Министерския съвет заради срещата на премиера Пламен Орешарски с протестиращи.
Седем от тях носят бели тениски, на всяка от които пише по една буква от думата "Оставка", предаде Фокус. Недоволните са застанали зад загражденията пред входа на Министерския съвет. В района има полицейско присъствие.

Васил Георгиев обясни, че събралите се граждани нямат намерение да влизат за срещата с премиера. Тях ги интересува принципът, по който се допускат представителите на протестиращите.
"Премиерът е поканил всички организации. Ние искаме да видим кои са тези организации. Нямаме никакво желание да влизаме и дойдохме да кажем именно това – че той може да си кани някакви свои приятели или хора, които го подкрепят, да се снимат с него, да се радват, да се хилят там, даже може да изядат един обяд. Ние нямаме място там, защото когато дойдат тук и заявят, че са част от протестиращите, трябва да има хора като нас да кажат, че те не са. Когато човек ходи на срещи и подкрепя правителството, да твърди, че е протестиращ, означава, че има или нещо генерално сбъркано в неговия начин на мислене, или той по някакъв начин е мотивиран от други неща", коментира Георгиев.
Той заяви, че протестиращите нямат никакво желание да влязат тук, "защото това е една елементарна манипулация, която министър-председателят се опитва да направи в средата на август, която да се разпространи като лъжа, да стигне до някакви места, за да може после протестът да се компрометира по някакъв начин".