ВиК Добрич дължи на ЕНЕРГО-ПРО 2,2 милиона лева

Мисия Добрич

09-08-2013, 16:02

Снимка:

BULGARIAUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Уговорено е поредно разсрочване на задълженията

Задълженията на ВиК Добрич към ЕНЕРГО-ПРО са били  обсъдени на срещи между мениджмънта на двете дружества и представители на държавните институции.
Управителят на ЕНЕРГО-ПРО Варна Стефан Абаджиев, се е срещнал с новоназначения Управител на ВиК Добрич, Юлиян Иванов, по повод нарастващия през летните месеци дълг за електрическа енергия на водоснабдителното дружество.
Към настоящия момент ВиК Добрич дължи на ЕНЕРГО-ПРО 2,2 милиона лева, като от тях 1 милион са просрочени задължения, съобщават от дружеството.
За създалата се ситуация е  бил информиран и  Иван Колев, заместник-кмет „Финанси и общинска собственост” на община Добрич.
Преди това са били проведени срещи  със заместник-министъра на Министерство на регионалното развитие, Добромир Симидчиев и с областния управител на област Добрич,  Недко Марчев, по повод нарасналия дълг на водоснабдителната компания.

Днес, отново се е провела среща между мениджъри на ЕНЕРГО-ПРО и ръководството на ВиК Добрич, на която е бил обсъден план за разсрочване на дълга, който включва график за изплащане на старите задължения, като едновременно с това се покриват и текущите.