Добричлия купил полякиня в Германия за 300 EUR

Крими

09-08-2013, 16:31

Снимка:

BULGARIAUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Използвал жената за проститутка

Окръженият  съд в Добрич, задържа под стража 38-годишния Шенол К. Ил. от гр. Добрич, срещу когото е получена Европейска заповед за арест. Тя е издадена от съд във Варшава на 17 април 2013 г., съобщават от ДОС.
            Шенол Ил. е търсен за водене на наказателно преследване срещу него за престъпления, за които се предвижда максимално наказание 15  години лишаване от свобода. Той е разследван за трафик на хора и за склоняване към проституция. В Европейската заповед за арест е посочено, че през периода декември 2008 г. – февруари 2009 г. в Щутгарт, Федерална република Германия с цел печалба е купил от неизвестно лице за 300 EUR полска гражданка и я е използвал за проституция като ежедневно е получавал от нея не по-малко от 25 EUR. Предвиденото за него наказание по нашето законодателство е лишаване от свобода от 1 до 6 години.
            Шенол Ил. е бил обявен за международно издирване от полските власти. На 7 август 2013 г. е получен сигнал за това и той е задържан от полицията в Добрич.
Шенол Ил. има адресни регистрации в Добрич и в Франкфурт на Майн - Федерална република Германия, където работи. Полските съдебни власти не го били намерили на временния му адрес в Полша и приели, че той се укрива.
Защитникът му смята, че те трябвало да го призоват да се яви в съда, вместо да го издирват с Европейска заповед за арест. Адвокатът пледира на подзащитния му да бъде определена мярка за неотклонение домашен арест.
            Окръжният съд в Добрич, реши Шенол Ил. да остане в ареста.