Еко акция в неделя: Да изчистим бургаския плаж

Мисия Бургас

10-08-2013, 06:31

Снимка:

BulgariaUtre.bg

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Бургас - отличник в кампанията "Да изчистим България за един ден"

Организаторите са осигурили безплатни чували и ръкавици

Поредна екоинициатива ще се проведе в Бургас. В неделя, 11 август, от 10 часа доброволци ще излъскат плажната ивица в града, която няма концесионер.

Става въпрос за  неохраняемия плаж "Бургас Север" към Солниците след паркинга на Северния плаж.  Еколозите ще освободят от боклуците и района на Укритието за наблюдение на птици на Резерват "Атанасовско езеро".

"Община Бургас се присъединява към кампанията "Да изчистим българското Черноморие" и призовава всички бургазлии заедно да направим крайбрежната ивица на града още по-чиста и приветлива. Всички желаещи могат да се включат в почистването на тези места, като организаторите, са осигурили за целта достатъчно безплатни чували и ръкавици", казаха от местната администрация.

Консумативите ще се раздават от 09,30 до 12 часа на две места - до заведението "Фиеста" на Северен плаж и пред Укритието за наблюдение на птици. Общината е създала организация за своевременно извозване на събраните отпадъци чрез екипи на Консорциум "Титан Бургас" и "Евроимпекс" ЕООД.

В Поморие ще чистят в събота

Община Поморие e активен партньор в  инициативата "Да изчистим България". Сега ще се включи и в регионалната акция за почистване на бреговете на Черно море, казаха от местната администрация 

На 10 август, събота, от 8 часа, чистенето ще започне от Военния почивен санаториум и ще продължи по пясъчната ивица "Косата" Общината ще осигури чували и ръкавици за всички ентусиасти, които ще се включат в почистването.