Днес ни очаква приятно захлаждане

Времето ще е слънчево с временни увеличения на облачността

Времето ще е слънчево с временни увеличения на облачността, по-значителни през втората половина от деня над Западна и Централна България. На места, главно там, ще има и краткотрайни превалявания, придружени с гръмотевици. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Вятърът в западната половина от страната ще бъде от север-северозапад, а в източните райони - от север-североизток, до умерен и с него в страната ще проникне малко по-хладен въздух, което ще понижи дневните температури слабо и максималните ще са между 28° и 33°, в София 28°. Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за месец август.

По Черноморието ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валеж е много малка. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Температурите по крайбрежието ще останат без съществена промяна 27°-29°, вълнението ще е 2-4 бала, а температурата на морската вода е 24°-26°.

Над планините облачността ще е променлива, билата временно ще попадат в облачния слой - с мъгла. На много места в масивите от Западна и Централна България ще превали и прегърми. Вятърът ще е от северната четвърт, по старопланинското било и високите части на Родопите до силен. Дневна температура на 1200 м.н.в около 20°, на 2000 м.н.в около 15°.