Ботев ще си връща върха с бой по Любимец

Спорт

11-08-2013, 11:02

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre

Всичко от Автора

"Канарчетата" излизат с куп резерви днес

Преди мача с Любимец почти никой в лагера на Ботев (Пд) не говореше за предстоящия съперник. От прибирането на отбора от Германия след отпадането от Щутгарт в Лига Европа около Ботев витаеше само еуфория. Треньорът Станимир Стоилов обаче пробва да свали бързо отбора си на земята, за да няма звучен шамар от новака в "А" група.

Стоилов е припомнил на своите случката от първия кръг, когато Любимец препъна шампиона Лудогорец.

"Отново трябва да превключим бързо мисленето си на вълна вътрешен шампионат. Изиграхме добър мач срещу Щутгарт. Сега ни очаква мач срещу сериозен отбор, който започна шампионата по доста добър начин. Подхождаме с респект и уважение към Любимец, който победи шампиона на България и събра в актива си 6 точки от първите три кръга", каза Стоилов преди мача.

В днешния мач звездата Тодор Неделев ще остане на резервната скамейка заедно с част от другите титуляри на Ботев. Почивка ще получат още Веско Минев, Йордан Христов, Бобан Грънчаров и Мариян Огнянов. Нападението на тима ще води Валери Домовчийски, а зад него ще са Педро, Ромарио и Слави Костов.

Новакът Любимец ще дебютира с пресния си треньор Красимир Мечев, който готви някои промени в състава си, но отново ще заложи на опитните играчи. Любимец ще играе в схема 4-5-1, като единственият изнесен нападател ще бъде Мирослав Будинов. По крилата ще са Тодор Колев и Огнянов, а в средата на терена ще бъде тройката Майкъл Тевия, Иво Иванов и Георги Чакъров.

Двубоят Ботев (Пловдив) - Любимец стартира в 18:00 часа днес и ще бъде предаван пряко по News7./ Sportline.bg