Първи фестивал на фойерверките в Каварна

Мисия Каварна

11-08-2013, 13:57

Снимка:

BULGARIAUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Първият фестивал на фойерверките започна снощи в Каварна, на брега на морето.
В илюминациите, които са първи по рода си в България, демонстрират пиротехнически ефекти четири фирми. Всяка от тях изстрелва от буна в Каварненския залив по един залп с продължителност малко над седем минути. "Звездни кълба", "Римски свещи", "Пеперуди" и "Самолети" предизвикаха емоциите на посетителите на фестивала.
Тази вечер се очаква за първи път в страната пиротехниците да пуснат в залива пред централния плаж т.нар. водни бомби,които се въртят, светейки във водата, каза организаторът на фестивала, режисьорът Андрей Слабаков. Според него, за разлика от празничната заря, с която обикновено завършват официални чествания, във фестивала участват фирми с различни по вид,размер, цветове и форми фойерверки.
"С фестивала на фойерверките искаме да разнообразим атракциите през лятото в града и да привлечем повече туристи в Каварна", каза кметът Цонко Цонев, цитиран от БТА. Той се надява и филмът, който направи Андрей Слабаков по време на спектаклите, да привлече нови спонсори и фестивалът да стане по-атрактивен.