КРАЙ! Шок и ужас! Ботев – Любимец 1:2

Спорт

11-08-2013, 17:38

Снимка:

botevplovdiv.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Мирослав Будинов и Антон Огнянов вкарват за гостите, канарите удрят две греди, новаците в "А" група - една

След като скалпира шампиона Лудогорец още в първия кръг, сега новакът Любимец се саморазправи и с друг претендент за шампионската титла - Ботев (Пд). Този път победата с 2:1 е още по-шокираща, защото дойде пред 5000 фенове на Колежа.

Мирослав Будинов и Антон Огнянов вкараха за гостите, а 5 минути преди края Тодор Неделев се разписа за Ботев. Жълто-черните обаче направиха куп пропуски, като някои от тях бяха достойни за Книгата на рекордите на Гинес.

Това бе първо поражение за Ботев от началото на сезона след 10 официални мача (6 в Лига Европа и 4 за "А" група).

Ето как се разви мачът по минути:

Стартовите състави на двата тима:

Ботев: Адам СТАХОВЯК, Костадин ДЯКОВ, Сивард СПРОКЕЛ, Елведин ДЖИНИЧ, Артур ЕНРИКЕ, Георги СЪРМОВ, Борис ГАЛЧЕВ, Мариян ОГНЯНОВ, Тодор НЕДЕЛЕВ (к), РОМАРИО Кортзорг, Валери ДОМОВЧИЙСКИ

Старши треньор: Станимир СТОИЛОВ

Любимец: Радослав РАШКОВ, Илия МУНИН, Стилян НИКОЛОВ, Величко ВЕЛИЧКОВ, Цветомир ПАНОВ, Емил КОПАРАНОВ, Иво ИВАНОВ, Самир АЯСС, Мирослав БУДИНАРОВ, Славчо ШОКОЛАРОВ, Антон ОГНЯНОВ

Старши треньор: Красимир МЕЧЕВ

Александър Александров подари клубни флагчета на Ботев Пловдив преди двубоя за дебюта на двамата съдии Мартин Стоимоенов и Драгомир Милев, и двамата от София.

НАЧАЛО НА МАЧА

2' Удар на Ромарио, топката излиза в корнер.

10' Слабо центриране на Сърмов, право в ръцете на Рашков.

13' Първа сериозна опаснот пред вратата на Любимец. Огнянов центрира, Домовчийски скача високо и отправя удар с глава, но стражът на гостите избива топката в ъглов удар.

17' Греда за Ботев! Домовчийски завършва хубава атака с удар от границата на наказателното поле. Топката облиза страничния стълб на вратата на Рашков.

23' Играта е спряна за 1 минута, за да може футболистите да глътнат малко вода заради голямата жега над Пловдив.

28' Удар на Артур Енрике от далечено разстояние по земя. Топката премина през няколко футболиста в жълто и черно, но никой от тях не я насочи в мрежата. Най-близко до нея бе Домовчйски.

34' Далечен силен изстрел на Неделев минава близко от горната греда на вратата на Рашков.

43' Опасна атака за Ботев, Ромарио бие силно, но отново Рашков избива.

КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ

НАЧАЛО НА ВТОРОТО ПОЛУВРЕМЕ

47' Центрирана топка в наказателното поле на Любимец. Първо пропуска Домовчийски, а след това Огнянов от 2 метра с глава извади в аут.

48' Греда за Любимец! При първата си сериозна атака на гостите Антон Огнянов би силно и нацели страничната греда на вратата на Стаховяк.

49 0:1 за Любимец! Антон Огнянов пробива по лявото крило и центрира към Будинов, който засече с крак и насочи топката под напречната греда за първия гол в този мач.

53' Ромарио се освобождава в чиста позиция и от граничата на наказателното поле шутира силно с десния крак, вратарят Рашков избива в корнер.

54' Смяна в състава на Ботев. Излиза Сърмов, на негово място Иршак.

58' Уникален удар от въздуха на Джинич след изпълнение на корнер. Топката обаче илезе на сантиметри от вратата на Рашков.

60' След центриране на Ромарио по лявто крило Домовчийски не успя да отправи удар с глава, после обаче Неделев опита силен шут от воле с десния крак, но топката срещна страничния стълб на вратата.

61' Смяна в състава на Ботев. Излиза Галчев, на негово място Анисе.

66' Трета последна смяна в състава на Стоилов. Напуска Огнянов, в игра до края на мача Луис Педро.

76' Гол за Любимец - 0:2! Антон Огнянов получава пас с коляно от Славчо Шоколаров, преминава покрай Спрокел като малка гара и с левия крак праща топката за втори път в мрежата на Ботев - 0:2!

77' Пълно мълчание по трибуните на стадион "Христо Ботев", където има около 5 000 привърженици.

82' Пропуск за Гинес на Валери Домовчийски! Артур Енрике центрира от ляво към малкото наказателно поле, където Валери посреща топката с крак на 3 метра пред голлинията, но я изкарва високо в аут.

85' ГОЛ за Ботев - 1:2! Тодор Неделев бие технично с левия крак в далечния ъгъл на вратата на Рашков и намалява резултата в мача.

90' Съдията дава три минути добавено време

91' Нови два безумни пропуска на футболисти на Ботев! Първо Домовчийски с глава от 2 метра бие в тялото на вратаря. След това Педро на празна врата също от 2 метра изкарва в аут.

КРАЙ НА МАЧА!