Плащаме и се идентифицираме чрез дланите си

Най-доброто от печата

12-08-2013, 06:33

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

"Фуджицу" възнамеряват да внедрят изобретението си на пазара през 2015

Японската компания за информационни и комуникационни технологии „Фуджицу” представи революционен метод за идентифициране на самоличността по схемата на кръвоносните съдове на човешките длани.

С помощта на технологията се преобразува мрежата от капиляри и вени, сканирани чрез инфрачервено устройство, в уникален 2048-битов код. При него вероятността от грешка е 1 към 100 000. Идеята е методът да се използва за разплащане и идентифициране на потребителите в интернет за всякакъв вид услуги.

От компанията възнамеряват да внедрят на изобретението си на пазара през 2015 година. Преди шест години „Фуджицу” представи и първата в света мишка със скенер за дланта, която защитава потребителите си със специален софтуер.

В същото време в Дания бе въведена гривна с чип, която заменя банковата карта при пазаруване. Когато тя бъде поставена пред устройство за разчитане, то разпознава чипа и транзакцията се осъществява за няколко секунди.

В Дания над 1000 супермаркета ще се снабдят в скоро време със системата за разчитане на гривните. Чипът може да бъде инсталиран не само в гривна, но и в мобилен телефон.