Започна масовият ремонт на забавачки (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

12-08-2013, 13:47

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Николай Христов

Всичко от Автора

Спестихме 1,4 млн. лева, обновяваме още 5 забавачки, каза Тотев

Кметът Иван Тотев посети ЦДГ ”Кремена” в район ”Тракия”, за да даде старт на кампанията, в която 28 общински сгради ще бъдат ремонтирани в съответствие с изискванията за енергийна ефективност. В това чило попадат главно детски градини и ясли, както и 4 пловдивски училища.

За целта са отпуснати 10 милиона лева по фонд Козлодуй. Става дума главно за смяна на дограмата, поставяне на топло и хидроизолация. На някои места ще се подмени и отоплителната система, като забавачките ще минат на газ или ще се свържат с ТЕЦ. В някои случаи ще бъдат монтирани и слънчеви панели, изтъкна градоначалникът. По думите му денят на старта е много важен  за целия мандат, защото става дума за проект с особена социална насоченост. Той е най-мащабният по рода си за последните 10 и дори 15 години, изтъкна Тотев.

В забавачките, които досега не са получилили подобрения срокът за изпълнение е по-дълъг – 60 дни. На повечето места обаче ще се работи между 35 и 40 дни. Конкретно в ЦДГ ”Кремена” ще се прави и ремонт на санитарните възли и кухненския блок. Затова тя ще бъде временно затворена.

Заради изгодните оферти на изпълнителите от общата сума са били спестени 1,4 милиона лв. Те ще бъдат вложени за ремонта на допълнителни 5 обекта. Така те ще станат общо 33. За този допълнителен 6-ти лот ще бъде обявен конкурс през есента и ремонтите ще бъдат изпълнени през идната година.