Губернаторът без августовски отпуск

Мисия Бургас

12-08-2013, 14:12

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Областна администрация работи на пълни обороти

Противно на отпускарските нагласи и ваканционно настроение в страната през август  областния управител Павел Маринов и подчинените му няма да излизат в почивка, а са натоварени и ще работят на пълни обороти, съобщиха от областна управа.

В ход е интензивна проучвателна и изследователска дейност за съгласуване на различни инициативи, проекти и намерения за усъвършенстване и доработване  на стратегията за развитие на областта за периода 2014-2020 година.

"Актуализират се конкретни документи на общинските планове за развитие на 13-те общини в областта.  Определен е и точен график за заседанията на съответните областни съвети, с привличане на авторитетни имена на учени, изследователи и уважавани експерти. Така например възраждането на овцевъдството в Странджа ще бъде една от непосредствените цели от бъдещото развитие на селското стопанство в региона. Приоритетно ще се развива също преработващата и хранителна промишлености, туризма и транспортния сектор в областта", казаха оттам.

По инициатива на Павел Маринов се предвижда съвместно с губернаторите на Варна, Добрич и Русе да се разработи национална морска стратегия. В нея ще се положат основите за развитие на морския бизнес, кораборемонтни предприятия, корабостроенето, рибарството и повишаване на трудовата заетост.