Пламен Киряков: "Чухте собственика, най-трудните времена са зад гърба ни"

Спорт

12-08-2013, 14:50

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Изпълнителният директор на Черноморец потвърди позицията на клуба, че ще искат дял от инвестициите, които ще направи руският енергиен гигант "Газпром" в българския футбол

Днес изпълнителният директор на „Черноморец Бургас”  бе гост в актуално студио Дерби. Той отговори на интересни въпроси и разви своите възгледи относно състоянието на Черноморец и футбола в страната като цяло. Ето част от изказването му:

"Трябва да призная, че нашия клуб  има задължения към единия от акционерите - Петрол Холдинг, но тези заеми ще бъдат погасени, просто трябва да се намери подходяща форма. Положението в Черноморец е стабилизирано и започваме да мислим за по-добро представяне. Чухте и самия собственик Митко Събев каза:  най-трудните времена са зад гърба ни" заяви Киряков в предаването.

"Да погледнем тв правата: реално парите които се получават са 200- 400 хиляди лева на година, това е до 1/10 от бюджета необходим за един клуб. Ако собствениците решат, че не си струва да влагат пари се оттеглят. Това са хора които имат друг бизнес и хвърлят пари във футбола, буквално хвърлят. като и имиджът не винаги е добър", продължи Киряков.

Изпълнителният директор на Черноморец потвърди позицията на клуба, че ще искат дял от инвестициите, които ще направи руският енергиен гигант "Газпром" в българския футбол.
"Това е най-логичното нещо. Защо като се обслужват определни корпоративни интереси подпомогнати от държавата, парите трябва да се дават само за един отбор, даже бих казал един спорт. Всички сме наясно защо Газпром идва да инвестира. Идва поради една причина - заради натиск от страна на правителството или поне желание", категорично заяви още директорът на акулите.