ЕВН участва в схема за мръсни поръчки?

Мисия Пловдив

12-08-2013, 17:37

Снимка:

Facebook

Автор:

Екип на Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Внезапно спиране на тока проваля големи концерти на 9-ти километър

Две събития на Акватека 9-ти километър до Пловдив се сринали заради спиране на тока. Това съобщи за Plovdivutre.bg управителят на обекта Борис Николов.

Имаме подозрения, че конкуренти или някой, който иска да навреди на бизнеса ни срещу заплащане, е уредил токовите аварии, категорични са от комплекса. Когато нямаме концерти, няма аварии. При организирани партита и стотици клиенти токът спира, коментират от Акватеката.

За вечерта на 26 юли т.г. на басейна е било планувано голямо парти с участието на известните DG BALTHAZAR и DJane HUSKY. Концертът е шумно рекламиран на билбордове, в медии и Фейсбук. Стотици пловдивчани напълнили комплекса, за да се забавляват. Минути преди старта на събитието обаче токът спрял...за два часа. Партито се проваля, клиентите са недоволни, а обектът търпи големи загуби, включително и заради повредена техника. "Веднага сигнализирахме ЕВН. От там казаха, че се запалил трафопост в село Костиево", разказа Николов. Екип от комплекса тръгнал по следите на пожара, но такъв не видели. Срещнали двама техници от дружеството, според които “кацнал щъркел на два проводника” предизвикал огън в съоръжението. По неофициална информация от Пожарната обаче в същата нощ не е подаван сигнал за запален трафопост. Причина за прекъснатото елзахранване е била силна буря, официално заявиха за Plovdivutre.bg от пресцентъра на ЕВН. Клиенти и управата на комплекса са категорични, че на 26 юли не е имало облаци, дъжд, камо ли буря.

Няколко дни по-късно нова токова авария проваля още един концерт на Акватеката. На 9 август през нощта ситуацията е идентична. Певците са дошли, около басейна е пълно с хора и внезапно електричеството спира. Потърпевшите се обадили на тел. 112, защото се притеснили за сигурността на гостите. "Ако в тъмнината пийнал падне в басейна и спасителите не го видят, това може да е фатално", каза Николов. Дали заради съдействието на 112, електричеството в онази вечер било подновено след 10-ина минути. Тогава е имало повреда в електропровод 110 киловолта, съобщиха от ЕВН.Тъй като съоръжението обаче е собственост на НЕК, електродружеството не можа да коментира как е възникнала аварията. Невъзможно е да става дума за умишлено прекъсване на тока, заяви Крум Косев от ЕВН.

На обратното мнение са хората от комплекса. Нямаме доказателства, но се съмняваме, че служители от дружеството може да участват в мръсни поръчки, категоричен е Николов. Управата на басейна ще търси съдебна отговорност от ЕВН. В момента подготвят сигнал до прокуратурата.