70-годишна си купи кутия с вафли за 3000 лв.

Крими

13-08-2013, 11:12

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Жената стана поредната жертва на телефонна измама

Независимо от оповестяваните еждневно случаи на телефонни измами, кампаниите на МВР, стари хора продължават да се разделят със сериозни суми.

Поредната жертва е 70-годишна жена от павликенското село Михалци. В неделя следобяд неизвестно лице се обадило на домашния й телефон, представил се за приятел на сина й и й казал, че ще изпрати важни документи и пари по куриерска фирма.

Тя трябвало да прибере колета, а на следващият ден, "приятелят" щял да отиде на гости в дома й и заедно да го отворят. На даден от измамника телефонен номер потърпевшата се обадила на "управителя" на куриерската фирма. Той й поискал 3500 лева, за да освободи пратката.

70-годишна жена предала на главният път 3000 лева, обвити в хартия от календар, на мъж, който дошъл пеша и носел колета. През цялото време жертвата разговаряла по телефона с “управителя” на куриерската фирма.

Вчера жената споделила със сина си, че чакат на гости да дойде неговия приятел. Едва тогава потърпевшата отворила пратката и установила, че в него има вафли.