Вместо глоби, премии в Ботев

Спорт

13-08-2013, 10:55

Снимка:

botevplovdiv.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Канарите си разделят 390 000 евро от участието в Лига Европа

Загубата от Любимец не само че не предизви­ка никакви сътресения в Ботев, а сплоти колек­тива. До края на тази седмица ръководството на клуба ще се събере на среща с треньорския щаб и част от футбо­листите, за да се уточни размерът на премиите за чудесното представя­не на тима в Лига Евро­па, пише „Меридиан мач”.

Според вестника Ботев заработи за дости­гането си до третия предварителен кръг 390 000 евро, като по-голя­ма част от тази сума ще бъде разпределена меж­ду играчите.

В шестте мача срещу Астана, Жрински Мостар и Щутгарт пловдивчани записаха три победи и три равенства, което накара шефове и публи­ка да се гордеят с отбо­ра.

Интересен е казусът с клаузите в договорите на някои футболисти. Те предвиждат допъл­нителни премии за играчите при класиране за Лига Европа. Тъй като обаче участието на Бо­тев бе осигурено в пос­ледния момент заради отказа на ЦСКА, не се знае как ще се процеди­ра.

Все пак от ръковод­ството са категорични, че футболистите ще останат доволни, тъй като напълно са заслужили високите премии.

Парите от европейс­ката централа трябва да бъдат преведени до ме­сец. Тогава и играчите ще приберат заработе­ното.