Дядо Николай прави молебен за болни на 15 август

Мисия Пловдив

13-08-2013, 12:57

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Молитвата ще започне в 11 часа в храм "Света Богородица"

Молебен за здраве, благословение и изцеление на всички, които страдат от редки заболявания, ще отслужи пловдивският митрополит Николай в деня на празника Успение Богородично - 15 август.

Службата е след разговор на пловдивския владика с представители на Кампанията "Муковисцидоза - да добавим живот", в който той научи за усилията на пациентите и на родителите на болни деца те да получат адекватно лечение и грижа.

В знак на подкрепа на хората с редки болести в Катедралния храм „Света Богородица” в  Пловдив Архиереят ще отправи специална молитва към Света Богородица, която майчински се застъпва пред Бога за всички страдащи и боледуващи.

Молебенът ще започне в 11 часа - веднага след празничната света Литургия.

За нас е огромна чест и ние благодарим на пловдивския митрополит Николай за съпричастието. Знаем, че вървим по труден път, но сме решени да преодолеем препятствията и да отстоим правото на болните да имат адекватно лечение и по-качествен живот - коментира в аванс председателят на Асоциация Муковисцидоза Светлана Атанасова.

Кампанията "Муковисцидоза  - да добавим живот" кани родителите на деца, болни от редки болести, които имат възможност - да се присъединят към молебена в Пловдив.