Правят фолклорен преглед "Събрали ми се, наиграли в Добруджа"

Мисия Добрич

13-08-2013, 13:37

Снимка:

DOBRICHUTRE.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

Община Добрич събира любителски клубове за народни танци

Първи национален фолклорен преглед "Събрали ми се, наиграли в Добруджа" ще събере любителски клубове за народни танци в Добрич, съобщиха от общината.
Форумът, който ще се състои на 21 септември в Летния театър, ще бъде под патронажа на кмета на областния град Детелина Николова.
Надиграването ще отсее най-талантливите танцьори в три тура. В първата част на състезанието любителските състави трябва да представят по две автентични хора от различни етнографски области на страната.
Във втората част любителските клубове трябва да изберат хореографска разработка върху автентично хора. Третият тур, който не е задължителен, ще привлече двойки танцьори, които ще се надиграват по зададена от журито програма.
Жури ще оценява стила, характера и изпълнението на хората, сценичното поведение на танцьорите. Класираните колективи в първите два тура ще си разделят награден фонд от 2000 лева. Няма ограничения във възрастта на участниците, допълват от общината. Партньори в организацията са община Добрич и сдружение "Пъстър хоровод".
Първенците от надиграването по двойки ще вземат специални награди.