Протестиращите от "Орешарски марш" вече в Бургас

Мисия Бургас

13-08-2013, 14:38

Снимка:

facebook.com/Протестен пешеходен поход "Орешарски марш"

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Недоволните от кабинета се отправиха към морето, след 18 часа ще се съберат пред общината

Протестиращите от "Орешарски марш" вече са в Бургас, обявиха организаторите на похода на официалната фейсбук страница на събитието. 

Малко по-рано днес жители на града са посрещнали недоволните на входа на Бургас, а след това групата ще се отправи към плажа през централните улици.

"Сборният пункт довечера ще бъде пред общината. Пешеходната чета ще пристигне там между 18-19 часа", обявиха близки на протестиращите в социалната мрежа. 

На 3 август от столицата стартира пешеходния поход през България в подкрепа на нестихващите втори месец протести срещу правителството на Орешарски и излъчилата го политическа класа. 

"Целта е да се подаде ръка на хората от страната и да покаже, че протестите не се случват само в София, а засягат всички, независимо кой къде живее, и всеки, който има желание да ги подкрепи, може да се включи", пишат организаторите на шествието.

Идеята да се измине маршрутът София - Пловдив - Стара Загора - Бургас - Варна - Резиденция Евксиноград, като желаещите да подкрепят инициативата могат да се присъединят от всяка точка по трасето. 

След Бургас групата ще се отправи към Поморие и Несебър. Близки на недоволните постоянно добавят актуална информация за местоположението на протестиращите в страницата на събитието във фейсбук - "Протестен пешеходен преход "Орешарски марш"

15.08 - гр. Бяла

16.08 - къмпинг Рай
17.08 - гр. Варна
18.08 - 10ч тръгваме към Евксиноград