Народът готви "Голямото посрещане" на депутатите в петък

Мисия София

13-08-2013, 17:56

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Петък, 16 август, от 8ч. сутринта се организира пълна обсада на парламента

Българският народ не се е отказал и протестите ще продължат, докато не пожънат успех.

Следващата акция на обществото е "#ДАНСwithme — Голямото посрещане". В петък, 16 август, точно в 8ч. сутринта е планирана блокадата на парламента за извънредното заседание на депутатите.

Негови създатели са голяма част от инициаторите на събитието "#ДАНСwithme", откъдето тръгна и голямата организация за протестите срещу правителството на Пламен Орешарски в цялата страна от след назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС на 14 юни.

Идеята на протестиращите за петък е да се събират от всички страни на Народното събрание за пълна блокада на сградата, която да попречи на депутатите да гласуват актуализацията на бюджета.

"Няма да се примирим с престъпната безотговорност на хората, които си дадоха ваканция, и тяхното остъствие няма да ни спре да искаме оставка на правителството и парламентарни избори възможно най-скоро", пишат администраторите на събитието във Facebook. Те поясняват, че "Голямото посрещане" е естественото продължение на голямото Facebook-събитие "ДАНСwith me Ден 7″" (името остана финално за събитието заради технически особености на социалната мрежа) и ще бъде използвано като още един комуникационен канал за случващото се и предстоящото на протеста.

Новото обсъждане на Закона за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет за 2013 г., приет от Народното събрание на 1 август 2013 г. и върнат за ново обсъждане с Указ на Президента, засега е единствена точка в дневния ред на парламента за деня.