Любо ще бори Македония с "А" група отзад и другите напред

Спорт

14-08-2013, 10:03

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Георги Миланов остава на пейката довечера

Последната проверка на националния отбор преди решителните световни квалификации е тази вечер в Скопие. От 21,45 ч. нашите излизат на стадион "Филип II" срещу Македония. Проверката е и последен шанс за Любослав Пенев да прави някакви експерименти преди двете гостувания на Италия и Малта на 6 и 10 септември.

Вчера нашите излетяха за Скопие в отлично настроение. Капитанът Ивелин Попов предвождаше групата, като дори се качи в пилотската кабина на самолета. Попето се щракна за спомен с пилотите на "България Еър" и даде начало на пътуването. Звездата на Кубан Краснодар сподели и мнението си за важните мачове пред отбора.

"С Любо отборът върви, с него има нормален диалог, а не монолог. Предишните селекционери, малко или много, се опитваха да бъдат диктатори, а той ни изслушва и ни позволява нормални неща в свободното време. От идването на Любо в тима никой не ни е надигравал. Затова съм убеден, че ще бием Италия. Вярвам в моите колеги и в треньорското ръководство", каза Попето.

Националният селекционер готви интересна рокада именно с позицията на Ивелин. Очаква се днес капитанът да играе зад централния нападател. Попето ще трябва да изпълнява ролята на плеймейкър вместо Георги Миланов. Футболист №1 за 2012-а ще остане на пейката заради контузията, която го мъчеше напоследък, но и заради наказанието си за мача с Италия. Миланов е аут за гостуването в Палермо и затова Любо Пенев ще пробва потенциалните 11 за мача с адзурите. На върха на атаката ще бъде Илиян Мицански, а по двете крила ще са голмайсторите на тима до този момент - Станислав Манолев и Александър Тонев. В средата на терена ще си партнират халфовете на шампиона Лудогорец Светослав Дяков и Христо Златински. Защитата отново ще е в оптималния си състав - по двата бека близнаците Данчо и Веско Миневи, а в центъра Николай Бодуров и Иван Иванов.

В същото време противникът ни тази вечер Македония ще заложи на всичко най-добро. Селекционерът Чедомир Яневски ще пусне в атака капитана Горан Пандев, а зад него ще са Мирко Ивановски, Агим Ибраими и Иван Тричковски.

Македонците преследват прекъсване на много негативна серия. Тимът няма победа от февруари, когато размаза с 3:0 Дания точно в Скопие. Оттогава обаче момчетата на Чедомир Яневски имат 4 поредни загуби, в които дори не са вкарали гол.

 

 

 

Вероятни състави

 

Македония - България

Стадион "Филип II Арена", Скопие

Днес от 21,45 ч., пряко по БНТ1

 

Македония: Пачовски, Д. Георгиевски, Мойсов, Новески, Ристовски, Глигоров, Степанович, М. Ивановски, Ибраими, Тричковски, Пандев

 

Резерви: Наумовски, Тофилоски, Шиков, Д. Ивановски, Спировски, Бабунски, Трайковски, Яхович, Костовски

 

Треньор Чедомир Яневски

 

България: Михайлов, Й. Минев, Бодуров, Иванов, В. Минев, Златински, Дяков, Манолев, Попов, Тонев, Мицански

Резерви: Стоянов, Илиев, Занев, Ил. Миланов, Александров, Й. Христов, Г. Миланов, Галчев, Огнянов, Неделев, В. Христов

Треньор Любослав Пенев

 

ПОВЕЧЕ СПОРТНИ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ ТУК.