Проверяваме онлайн за пипнат СПИН

Животът

14-08-2013, 12:57

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Нов софтуер предлага 75 услуги

Без да се излиза от вкъщи може да се подаде жалба от шумни съседи, миризлив квартал, дори да се иска разрешение за пренасяне на покойник извън страната. Това е възможно с новата софтуерна система на Регионалната здравна инспекция в Пловдив. На rzi-plovdiv.idocs.bg вече са достъпни 75 електронни услуги, броят им ще се увеличава, научи Plovdivutre.bg.

Освен подаването на заявление или жалба от домашния компютър е възможно да се провери и резултат от изследване за ХИВ, например. Условието за ползване на информационния портал е да се направи индивидуална регистрация. Чрез въведени имейл и парола сигурността на личните данни е гарантирана. Кореспонденцията със здравните инспектори е изцяло електронна. На личната поща клиентът получава отговор на жалба или друг документ.

Част от виртуалното обслужване ще улесни бизнеса. Без да се налага ходенето на място и висенето по опашки може да се подават заявления, да се обработват документи, издават сертификати и разрешения, както и да се прави разплащане чрез електронен подпис. Заявената услуга към РЗИ може да се плати чрез еPay, по банков път или на касата на ул. "Перущица" №1.