Националите до 19 години победиха Беларус с двама бургаски футболисти в състава

Спорт

14-08-2013, 14:28

Снимка:

Пресслужба БФС

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Следващият ни съперник на мини световното първенство е Канада, а срещата е в 22:00 часа на 15 август

Юношеският национален отбор на България до 19 години дебютира с победа на международния турнир „Алкудия Къп”. В юбилейното 30-то издание на надпреварата нашият тим, съставен от родени през 1995 и 1996 година момчета, надделя с 1:0 над Беларус. „Сборная” пристигна на турнира с футболисти, родени само през 1994 г.

На стадион „Елс Арк” имаше 3000 зрители, както и сериозна българска агитка, която се беше настанила на трибуната зад резервната скамейка на „трикольорите”, и която не спря да окуражава момчетата на Александър Димитров.

България поведе още при първото по-интересно положение. В десетата минута след комбинация между Борислав Цонев и Станислав Дрянов се стигна до удар на Дрянов, париран от бранител. Беларусите обаче не успяха да изчистят добре топката и тя се върна към границата на наказателното поле. Там Дрянов пусна хитър пас с пета към Борислав Цонев, а играчът на Левски центрира остро. Стигна се до рикошет в крака на опиталия шпагат защитник Семьон Шестиловский, топката описа странна парабола и прехвърли вратаря на Беларус, падайки право зад голлинията. При този резултат завърши и срещата. В нея като резерва през второто полувреме влезе още един бургаски футболист – Милчо Ангелов, който също като капитана Станислав Дрянов се отличи с добри прояви в мача.

Успехът на нашия тим направи ситуацията в група Б изключително заплетена – три тима са с по три точки и голова разлика 1:0. Това стана възможно, след като в първия ден на надпреврата Канада надделя над Япония с 1:0, въпреки че от четвъртата минута бе с човек по-малко; а пък Аржентина се справи със същия резултат с Беларус, останал в намален състав в 20-та минута. За полуфиналите се класират първите два тима във всяка група. Следващият ни съперник на мини световното първенство е Канада, а срещата е в 22:00 часа на 15 август. Двубоят отново е залегнал за пряко предаване в програмата на „Ал Джазира Спорт +1”.