Санират градини и училища в "Северен" (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

14-08-2013, 15:02

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

28 сгради в Пловдив ще бъдат основно ремонтирани

Кметът на Пловдив Иван Тотев обяви днес в Основно училище „Йордан Йовков“ старта и на строителните дейности по третия лот по проекта за енергийна ефективност на обществени сгради, финансиран по Международен фонд „Козлодуй“.  В рамките на ремонта ще се извърши подмяна на дограмата, топлоизолиране на външните стени, както и изолация на покрива.

Директорът на ОУ „Йордан Йовков“ Таня Николова сподели, че учебното заведение е основано през 1939-та година, като през последните 15-т години са правени само частични ремонти и за първи път се извършват подобни мащабни строителни дейности. В училището учат 250 деца до 8-ми клас, има подготвителни групи за 5 и 6-годишни деца, както и занимални за възпитаниците.

На старта на строителните дейности днес присъстваха още заместник-кметовете инж. Димитър Кацарски и Стефан Стоянов, кметът на район „Северен“ инж. Ральо Ралев и заместникът му Красимир Асенов, гости от администрацията, преподаватели и родители.

По Международен фонд „Козлодуй“ в район „Северен“ ще бъдат санирани ОДЗ „Славей“, ЦДГ „Марица“, ЦДГ „Дъга“, ОУ „Димитър Димов“, НУ „Христо Ботев“,  СОУ „Панайот Волов“, ОУ „Йордан Йовков“.

Кметът още веднъж подчерта, че Пловдив е общината с най-много одобрени обекти за финансиране по Международен фонд „Козлодуй“. В рамките на програмата ще бъдат реализирани енергоспестяващи мерки на 28 детски градини, ясли и училища.