Пловдивчани с 3 вицешампионски титли в Пазарджик

Спорт

14-08-2013, 14:23

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Състезателите от „Цар Симеон 1898” грабнаха среброто на писта

С 3 вицешампионски титли и един бронзов медал, се завърна пловдивският колоездачен клуб „Цар Симеон 1898” от републиканското първенство на писта за юноши младша възраст, което се проведе на колодрума в Пазарджик. Юношеските ни национали Николай Генов и Адриян Беев отново показаха много добра спортна форма и малко не им достигна да спечелят и златни медали.
Генов стана първо вицешампион на страната в атрактивната дисциплина 2000 метра индивидуално преследване, като отстъпи златния медал и титлата на друг национал – Нягол Няголов от КК "Бургас". В дисциплината „бързина чрез отстраняване” Ники по чудо изпусна шампионската титла и остана със сребърния медал, отстъпвайки златото на представителя на домакините от „Печенеги” (Пазарджик) -  Данаил Кръстев
Другият юношески национал на "царистите"  - Адриян Беев, също бе близо до златния медал в дисциплината „издръжливост по точки”, но остана втори и се заводоволи с вицешампионска титла. Първото място и златния медал отнесе друг представител на домакините от „Печенеги” (Пазарджик)  - Станислав Киров.
В отборната надпревара тимът на „Цар Симеон 1898” в състав: Николай Генов, Адриян Беев и Октай Мехмед, спечели бронзовите медали в традиционнтата дисциплина „италианско преследване”, популярна отскоро и като олимпийски спринт. Това е първи медал от официално първенство на дебютанта в „царския” тим Октай Мехмед. Пловдивчани бяха изпреварени единствето от отборите на „Печенеги”(Пазарджик)  и „Лястовица”(Казанлък).
В пистовия държавен шампионат в Пазарджик се пуснаха  близо 100 млади колоездачи от всички велоцентрове в странатa.