Кметът на Несебър подкрепи Созопол за децентрализация на ключови обекти

Туризъм

15-08-2013, 06:30

Снимка:

zonaburgas.bg

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

По данни на Николай Димитров общината няма спрени проекти, въпреки ситуацията в страната

Община Несебър на този етап няма спрени проекти, изчакващи за подпис или такива, по които финансирането е временно забразено, след извънредните парламентарни избори и нестабилната ситуация в народното събрание.

Това съобщи кмета на града Николай Димитров за Burgasutre. Според него винаги има такъв риск, но за щастие проектите, които общината е стартирала и очаква финансиране вече са със подписани книжа.

"Хубавото в случая е, че ние получаваме авансово парите, което е облекчение и за фирмите, с които работим, защото така лесно можем да се издължим и в срок. Разбира се, по някои проекти средствата имат известно забавяне, но въпреки всичко ги получаваме и регулярно си работим по тяхната реализация, както до сега", допълни той.

Според него сред най-важните проекти, по които се работи енергично е този за пречиствателната станция в Радва, за чийто старт се забави с години.

Николай Димитров обаче е категоричен, че за да могат и проектите да вървят и общините да се развиват е редно да бъдат предоставени повече обекти от МС на общините.

"Напълно поддкрепям колегата от Созопол Панайот Рейзи, който наскоро предприе мерки да поиска от държавата връщането към общината на някой ключови обекти. В цяла Европа се дава път на местното самоуправление, защото кметовете са по-компетентни и грижовни стопани, когато става дума за развитието на техните територии", каза още Димитров.