Делото за взривовете край „Петолъчката” тръгва през октомври

Крими

15-08-2013, 06:21

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Заседанията са насрочени за три поредни седмици

Окръжна прокуратура-Ямбол отново внесе в съда обвинителния акт за взривовете край „Петолъчката". Делото ще се гледа на 14 октомври в Ямболския районен съд, съобщи Фокус.

Заседанията са насрочени за три поредни седмици. Наблюдаващи прокурори са Георги Ханджиев и Милен Божидаров. Делото вече веднъж беше върнато от Районен съд - Ямбол за доразследване.

Окръжната прокуратура в Ямбол повдигна обвинение на собственика на „Берета Трейдинг" Десислав Делев и изпълнителния директор на фирмата Иван Пеев. Те са обвинени, че в качеството си на длъжностни лица не са предприели необходимите мерки за сигурност при работа с взривни вещества, които се изискват по закон. Заради неспазване мерките за безопасност и сигурност е допуснато взривяване, което е причинило смъртта на трима работници и три телесни повреди други работници.

Материалите по делото са 33 тома, разпитаните свидетели са близо 200 души, три ДНК експертизи, три съдебно-медицински експертизи и комплексна технологична експертиза. Обвинението предвижда наказание от 3 до 10 години и представлява особено тежък случай.