Парад на хвърчилата ще "оцвети" небето на Бургас

Бургас Лайф

15-08-2013, 09:36

Снимка:

община Бургас

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Хвърчила оцветяват небето над Бургас

Ще има и изложение на кайтсърф екипировка, където ще могат да се разгледат най-новите тенденции в спорта

На 18 август, неделя, пространството около Графити стената, до Графична база ще се превърне в работилница за хвърчила. Началото на събитието ще бъде дадено в 16.30 часа, когато малки и големи ще имат възможността сами да си изработят хвърчило с помощта на аниматори, които ще има покажат тънкостите на занаята, съобщиха от местната администрация.

В близост до творческия кът ще има и изложение на кайтсърф екипировка, където ще могат да се разгледат най-новите тенденции в този спорт, а всички любители ще могат да направят своята тренировка "на сухо" под зоркото око на професионалистите по кайтсърфинг.  

"Пускането на хвърчила в небето ще започне в 19 часа на плажната ивица пред Графити стената. Приканваме всички притежатели на хвърчила да се включат в цветния празник и заедно да оцветим небето в Бургас", казаха от общината.

Мероприятието е организирано от община Бургас и Държавен куклен театър – Бургас. Второто издание на Парада на хвърчилата подкрепя кандидатурата на Бургас за европейска столица на културата през 2019 година.